Handige Maattabel voor Baby en Kind

 

De kleding voor je baby uitzoeken is een favoriete bezigheid voor menig (aanstaande) vader en moeder.
Welke maat heb je eigenlijk nodig bij een bepaalde leeftijd?
Hieronder een handig overzicht voor de kleding en schoenmaten.

De kledingmaat van je baby komt gemiddeld overeen met het aantal centimeters van je baby, al blijven het uiteraard gemiddelden.
Een pasgeboren baby start meestal met maat 50, heeft je baby een geboortegewicht van 3500 gr of meer dan past maat 56 meestal beter.

 

 

 

 

 

Knollen hollen.

sintmaarten knol

 

 

 

 

 

Op de scholen wordt er alweer volop over gesproken, Het is bijna Sint Maarten. “denken jullie aan het hollen van de knollen”….maar hoe deed je dat ook alweer?
Hieronder zal ik zo duidelijk mogelijk proberen te vertellen Hoe. Het uithollen van de knol. Het beste kun je een knolraap kopen. Deze zijn wel zeer stevig qua structuur , maar geeft uitgehold het mooiste en stevigste effect. Let bij het kopen op een mooie gladde buitenkant De bovenkant van de    knolraap is  waar het blad vanaf gesneden is De onderkant loopt vaak iets puntig

 • Maak de knol goed schoon, boen hem lekker in lauw water.
 • Snij de onderkant (indien nodig) af zodat hij op de tafel kan staan.
 • Snij er een dikke plak vanaf voor het dekseltje (¼ van de knol)
 • Met bijv een meloenbolletjes steker de knol leeg schrapen, en de bodem van binnen plat maken. Zo kan het waxinelichtje straks goed staan.
 • Zorg dat de bodem en de wanden niet te dun worden.
 • Voor het gemak kun je op de buitenkant de zon, maan en sterren eerst tekenen, en daarna voorzichtig met een mesje of gutsjes een laagje wegsnijden. Als je met een mesje werkt kun je het beste eerst de lijntjes insnijden en vervolgens het schilletje van de knol weg pellen.
 • Goed opletten dat je geen gaten door en door maakt, dat zou zonde zijn.
 • Steeds even voelen en kijken met het kaarsje erin of het voldoende licht doorlaat. Anders in de afbeeldingen of aan de binnenkant voorzichtig nog wat meer weg halen.
 • De deksel uithollen aan de binnenkant, maar laat de randen intact.
 • Maak 2 gaten met een appelboor in de deksel voor de zuurstof, anders gaat je kaarsje straks steeds uit.
 • Je kunt indien nodig ook nog een klein gaatje net boven de bodem maken voor de “trek”. Zo krijg je een schoorsteen effect.
 • Maak nu net onder de rand van de knol aan weerszijde een gaatje voor om het handvat aan te kunnen bevestigen. Zo ook in de deksel.
 • Steek nu een stuk ijzerdraad van ongeveer 60 cm eerst door de deksel en daarna door het gaatje in de knol. Doe hetzelfde aan de andere kant. Maak een bochtje weer omhoog met het ijzerdraad richting deksel, en draai het uiteinde van de draad vast om het rechte draad heen. Zo kun je de deksel omhoog schuiven langs het ijzerdraad  terwijl hij toch in de buurt blijft.  Dit voorkomt vallen en kwijtraken.
 • Om het handvat heen kun je in het midden een rolletje karton plakken om de kinderhandjes te beschermen. Of je bestelt een speciale lantaarnhouder
 • Maak de knol een dag van te voren en bewaar hem in een natte theedoek op een koele plek.
 • TIP! Neem extra waxinelichtjes en lucifers mee voor onderweg.

Veel plezier ermee!

Maak je eigen Sint Maarten lampion van schapenwol

Sint Maarten lampion van schapenwol

De dagen worden korter en de donkere ochtenden en avonden houden ons langer thuis. Op 11 november vieren we Sint Maarten het eerste “feest van de lichtjes ” op weg naar het kerstfeest. Kinderen mogen dan de straat op met zelfgemaakte lampjes op zoek naar de rijke man of vrouw. Wil je dit jaar eens iets anders maken dan een lampion van de welbekende uitgeholde knol of pompoen? Ga dan aan de slag met schapenwol! Hieronder lees je hoe je zelf van een lampion van schapenwol kunt maken voor Sint Maarten. Lees verder

Moederdag recept

 

 

 

taart

Voor alle mama’s, bijna mama’s en iedereen die van taart houdt!

Deze taart is eigenlijk altijd heerlijk! of het nu Moederdag is, heb je een verjaardag te vieren of omdat je er zin in hebt.
Wij kunnen hier erg van genieten dus delen we hem graag.

Geniet van dit Moederdag recept.

 

Amandel-aardbeien-blauwe-bessen-cake.
Ingrediënten:

125 gram bloem
125 gram amandelmeel
250 gram roomboter
250 gram fijne suiker
5 eieren, losgeklopt
1 theelepel amandelessence
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
doosje aardbeien,
doosje blauwe bessen,
paar eetlepels abrikozenjam
Ronde springvorm van 24 cm of vierkante springvorm van 24×24 cm.

Bereidingswijze:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Vet springvorm in, of bekleed met bakpapier.

Klop de boter romig, voeg dan de suiker, bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en de eieren toe, minuut of vier op gemiddelde snelheid kloppen.
Voeg de amandelessence toe, goed mengen.

Schep het beslag in de klaargemaakte bakvorm. Strijk het glad zodat de bovenkant mooi gelijk en egaal is. Ongeveer veertig/vijftig minuten bakken, dit is erg afhankelijk van het soort oven dat gebruikt wordt. Regelmatig checken is het devies en eventueel langer of korter bakken.
Cake vijf minuten in vorm laten staan, daarna vorm voorzichtig verwijderen en cake af laten koelen op een rooster.

Verwarm een paar flinke eetlepels abrikozenjam met een scheutje water in een steelpannetje. De jam dan door een zeef drukken met de achterkant van een lepel. Nu heb je een mooi glazuur om de taart en vruchten te bestrijken.
Bestrijk de bovenkant van de cake met een gedeelte van de abrikozenglazuur.

Snijd de aardbeien naar eigen inzicht en versier er de cake mee, leg ook de blauwe bessen ertussen. Als de cake naar tevredenheid met het fruit versierd is, kan dit bestreken worden met de rest van de abrikozenglazuur. Het fruit blijft zo goed op zijn plaats en het gaat mooi glanzen.

Deze cake is erg smakelijk en smeuiig door het amandelmeel.
Veel bakplezier en eet smakelijk!!

Met dank aan Patricia van Walsum ♥

 

 

Cynthia is zwanger tijdens Coronacrisis

Cynthia de Bruijn – Groeneveld (32) woont samen met haar man Vincent de Bruijn (34) in Berkel en Rodenrijs. Twee jaar geleden verhuisde ze met haar man vanuit Rotterdam om een gezin te stichten. Nu is Cynthia hoogzwanger van hun eerste kindje. Maar hoe is dat eigenijk om ten tijden van een zogenaamde pandemie zwanger te zijn? We vroegen dat aan haar.

Omstreeks januari hoorden we de eerste berichten over het Coronavirus, wat dacht je toen?

“Het zal wel niet hierheen komen, want het is nog zo ver weg. Toen was ik 25 weken zwanger en vond ik het nog een ver-van-mijn-bed-show. Ik had gedacht dat het wel zou overwaaien. Toen het eenmaal in Italië was, dacht ik: “Mens ga alsjeblieft niet op vakantie, want dan neem je dat mee hierheen.” Maar voor mijn zwangerschap was ik niet bang, want ik zag niet direct gevolgen.”

Sinds twee maanden is de intelligente lockdown, wat mis je het meeste?

“Nu mis ik vooral niks, omdat ik niet weet hoe ik het anders zou doen. Maar als ik verder kijk in mijn toekomst, vind ik het wel erg dat mijn ouders mijn baby straks niet direct kunnen vasthouden, zoals je dat dan mooi ziet op televisie bij de series over bevallingen.”

Heb je ook medische nadelen ondervonden door de crisis?

“Vanaf 23 maart mocht ik niet meer naar de verloskundige met mijn man of familie. Dus alle bezoeken moest ik vanaf dat moment alleen doen. Ook ging de pufcursus niet door en werden niet-noodzakelijk controles bij de gynaecoloog afgezegd.”

Wieg staat klaar

Heb je dan wel genoten van deze tijd?

In het begin vond ik het heel lastig, want ik had me voorgenomen lekker te genieten van mijn verlof: terrasjes pakken, een babyshower, shoppen met mijn moeder en zus voor babykleertjes, gewoon lekker ontspannen genieten. Dat zat er allemaal niet in. Gelukkig kon ik nog wel naar de Negenmaandebeurs, dat was mooi om een keer meegemaakt te hebben. En het online shoppen komt natuurlijk mooi uit, via mijnhemeltje.nl gelukkig veel dingen kunnen bestellen die ik nodig heb. Daarnaast is Linda online ook goed te bereiken voor vragen waarmee ik zat tijdens mijn eerste zwangerschap. Nu is het bijna zo ver dat ik mag bevallen, maar ik denk dat ik nu wel veel meer uitgerust ben. Je wordt namelijk gedwongen om thuis te blijven. Ik had het natuurlijk liever anders gezien.”

Waar kijk je het meeste tegenop de komende periode?

“Vrienden en familie moet je teleurstellen en daarmee ook jezelf dat je het vasthouden van je kindje niet kan delen. Het gaat de komende periode heel stil en rustig zijn, want ik wil mijn kindje en mezelf zo goed mogelijk beschermen. Dus dingen die je anders wel zou doen, denk je nu wel twee keer over na of dat verstandig is. Onze gezondheid is het allerbelangrijkste en wil ik niet in gevaar brengen.”

Kijk je op tegen de bevalling?

“Het wordt een keizersnede, daar kijk ik niet tegenop, maar meer tegen het herstel. Gelukkig mag mijn man er de hele tijd bij zijn in het ziekenhuis. Hij mag ook blijven slapen bij mij op de kamer, we zullen dit moment gelukkig samen delen.”

Waar heb je nou echt van genoten de laatste tijd?

“Ik heb wel echt heel erg genoten van de extra aandacht van familie en vrienden, de cadeaus, het heerlijke weer, de rust, de beweging in je buik van de baby, dat schopje, dat hij/zij probeert om te draaien, dat ga je denk ik nog wel missen als hij er dadelijk uit is.”

Je zegt hij/zij?

“Ja, ik weet het geslacht van de baby nog niet. Voor mij is het allerbelangrijkste dat de baby gezond is.”

Handgemaakt boxkleed van Mijn Hemeltje

Hoe kijk je over het algemeen terug op deze periode?

“Dat het een hele bizarre periode is geweest. De lockdown ging in toen mijn verlof inging. Ik ging van werken, naar verplicht binnen zitten. Had ik nog maar gewerkt, dan had ik nog mijn sociale contacten. Het voelde als een soort gevangenschap. Gelukkig sleepten de velen Facetime-gesprekken me er doorheen. Je groeit meer naar bepaalde mensen toe op de een of andere manier, en dat had je anders misschien niet gehad. Ik voelde vooral heel veel liefde. Daarnaast ben ik ook blij dat er thuis genoeg te doen was, zoals het indelen van de babykamer, het shoppen en natuurlijk voorbereiden van de bevalling.”

Wat zou je aan alle aanstaande moeders mee willen geven?

“Ik raad iedereen aan hun hart en gevoel te volgen, wat voelt het beste voor jou en je kindje? Dat heb ik ook deze hele periode gedaan, en wij hadden het niet beter kunnen doen.”

Lente – Palmpasen – pasen

Lente-Palmpasen-pasen

Deze drie begrippen hebben veel met elkaar gemeen. Het nieuwe leven. De eerste lentebodes zijn er al. Het sneeuwklokje- de krokus- de knoppen aan de struiken en bomen. De natuur is ontwaakt. Het meerkoetje met rietblaadje in de snavel voor haar nieuwe nest. Het eerste speenkruidje. De merels, die hoog in de boom aan het oefenen zijn. Nog schor en onzeker. De lammetjes en de zon straalt ons tegemoet en wint aan warmte.
De week voor Pasen is het Palmpasen. De dode takken voor de Palmpasen worden met een lentegroene kleur versierd. De broodhaan bovenop. Hij kondigt de nieuwe dag aan. Het buxusgroen, dat zelfs in de winter zijn blad niet verliest. De slingers met vruchten, want ook het zaad van vruchten zorgt voor nieuw leven. Aan de stok een gouden cirkel, het zonnerad, want de zon zorgt voor het ontwaken van de natuur. En het ei, een schijnbaar dood ding, breekt na gebroed te zijn open en we zien het wonder van nieuw leven, een beeld van de opstanding. En dan de paashaas, een zachtmoedig dier. Hij schenkt ons paaseieren: de levenskrachten. Paasfeest is voor peuters de opstanding vanuit de natuur. Hier staat het kleine kind het dichtste bij. Een fijne en zonnige Paastijd.
(©️ @peuterjuffiehetrozenpoortje )
・・・

Bijzondere tijd – Corona tijd

Het is een bijzondere tijd, de corona tijd.

Dat is het voor ons allemaal en zeker ook voor onze kinderen. Groot en klein doen hun best maar echt begrijpen kunnen ze het nog niet allemaal. Alle vaste patronen zijn veranderd of simpel weggevallen denk aan school, vriendjes, opa, oma en alle andere familie.

We gaan proberen om zeker de structuren en gewoontes vanuit school, ritme van het jaar en andere vertrouwde dingen hier toch te laten zien. Zo hopen we een steentje bij te kunnen dragen om voor thuis toch enkele vertrouwde handvatten aan te reiken.

Dit kunnen we natuurlijk niet alleen, gelukkig kunnen we samenwerken met @peuterjuffiehetrozenpoortje.

Zo kunnen er ondanks dit bizarre virus ook mooie dingen door ontstaan.
Denk je ook een mooie bijdrage te kunnen leveren  neem dan zeker contact met ons op.

Blijf gezond!

Liefs, Linda

De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1728 reviews.