Het belang van leren breien op de Vrije School

Breien & de Vrijeschool 🧶

Breien ik hou ervan! En wanneer je een vrije school ouder bent dan weet je dat er op school heel wat wordt afgebreid. Maar waarom leren kinderen nou eigenlijk breien op de (vrije)school? & waarom is het leuk om dit ook thuis te oefenen?houten breinaalden , leren breien op de vrije school

🧶 Creatieve expressie: Breien biedt kinderen een medium voor creatieve expressie. Het stelt hen in staat om unieke stukken te creëren en hun verbeeldingskracht te uiten door middel van kleur, textuur en ontwerp.

🧶 Geduld en doorzettingsvermogen: Breien vereist geduld en doorzettingsvermogen. Kinderen leren omgaan met uitdagingen en tegenslagen terwijl ze werken aan een project dat tijd en toewijding vergt. Dit helpt hen waardevolle levenslessen te leren over volharding en doorzettingsvermogen.

🧶 Fijne motoriek: Breien bevordert de ontwikkeling van fijne motoriek en hand-oog coördinatie bij kinderen. Het proces van het manipuleren van de naalden en garen vereist precisie en controle, wat essentieel is voor hun algemene motorische ontwikkeling.

🧶Verbinding met traditie: Door breien leren kinderen een eeuwenoude ambachtelijke traditie kennen en waarderen. Ze ontwikkelen een gevoel van verbondenheid met het verleden en begrijpen de waarde van het bewaren van ambachtelijke vaardigheden voor toekomstige generaties.

🧶Zelfvertrouwen: Het voltooien van een breiproject geeft kinderen een gevoel van voldoening en trots. Ze zien hun eigen vooruitgang en groei, wat hun zelfvertrouwen versterkt en hen aanmoedigt om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Dus 🤓 door te breien 🧶 worden kinderen aangemoedigd om hun creativiteit te verkennen, belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen en een diepere verbinding te voelen met zichzelf en de wereld om hen heen ☺️! #winwinwin + het is natuurlijke gewoon hartstikke leuk!

In onze winkel in Rotterdam-Kralingen en in onze online shop kunt u diverse materialen vinden om ook thuis verder te oefenen met het leren breien.

O.A. Houten breinaalden, soedanwol en Viltwol (ook heel fijn om te gebruiken bij de breivork en het Rondweefplankje)

 

Winkelwagen
De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2485 reviews.
Scroll naar boven