De magie van rozenkwarts

 

De grond waarop wij staan verteld vele verhalen. Wij beginnen deze verhalen steeds beter te begrijpen, omdat de mineralen in deze aardlagen steeds meer in ons leven een plekje krijgen.
Zolang het gesteende nog op zijn onstaanplaats ligt en vocht, warmte, koud, druk, planten en bacteriën er op inwerken, is het gesteente een levend organisme. Zodra er een stuk vanaf brokkelt, wordt het levenloos, maar zal de energie altijd aanwezig blijven. De magie van de rozenkwarts leggen we in dit blog verder uit!

rozwnkwartsRozenkwarts in haar kracht

Rozenkwarts is een steen die qua energie ontzettend goed past bij jonge kinderen.
De steen opent het hart chakra en daarmee warmte, liefde en zelfacceptatie. De rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en stimuleert creativiteit en fantasie. Het wordt op veel plaatsen in de wereld gevonden: in de Alpen in Europa, Brazilië, Madagaskar, Rusland, India en de VS. Je herkent de steen aan de roze kleur, maar sommige brokken kunnen ook violet ogen. De kwarts ontstaat door de invloed van heet water en de kleur wordt gevormd door de stofjes titanium en mangaan.

Voor de baby’s

Een rozenkwartssteentje aan het voeteneind of onder het bed kan helpen met een liefdevolle energie tijdens het slapen. Het kindje zal zich meer geborgen voelen. In onze webshop kun je losse brokjes aanschaffen. Deze brokjes zijn ongeveer 4-5 cm groot. Heeft het baby’tje last van krampjes, dan kun je het buikje ( tegen de klok in) masseren met een gepolijste steen. Een groot stuk rozenkwarts op de vensterbank zorgt voor een warme en geborgen energie in de gehele kamer. Wij verkopen stenen van ongeveer 14 cm hoog. Klik op deze link! 
We hebben ook een Grimms rozenkwarts rammelaar, een super leuk kraamcadeautje om te geven!
Ook kun je in een aantal barnsteen kettinkjes met rozenkwartssteentjes in onze webshop vinden.

Voor kinderenKristallen-Raamhanger-met-Rozenkwarts

Basisschool kinderen kunnen rozenkwarts dragen aan een hanger of armband als ze behoefte hebben aan zelfacceptatie en liefde. Het kind kan dan even ‘gewoon kind’ blijven. Een rozenkwarts naast het bed kan helpen met angsten en fobieën en een steen bij de knutselhoek kan helpen met creativiteit.
Heeft je kind last van heimwee dan kun je een rozenkwarts knuffelsteen meegeven.
In ons assortiment hebben wij ook een kristallen raamhanger met rozenkwarts steentjes. De kristalhangers zorgen voor meer harmonie in de kamer welke een positieve invloed heeft. De kristalhanger geeft een regenboog van kleuren wanneer het zonlicht erdoor heen schijnt. Kinderen genieten van dit toverlicht en dat geeft vreugde in de kamer.

Voor tieners

Voor tieners kan de steen een goede hulp zijn om langzaam mee te groeien en toch dat vellige gevoel van de kindertijd niet kwijt te raken. Tieners die verhard zijn, kunnen ondersteunen krijgen van de steen om te verzachten. Een grotere rozenkwarts op de kamer van de tiener kan ook helpen met het verzachten van de energie in huis. In onze webshop vindt je ook ‘De gouden Driehoek stenen’.
Wanneer je deze drie kristallen samen plaatst genereren ze een optimale positieve energiestroom, omdat ze perfect op elkaar aansluiten.  Bergkristal reinigt, zuivert en versterkt en amethist geeft rustverdieping en harmonie. Een perfecte combinatie voor kinderen in hun tienerjaren.

Gouden driehoekVoor volwassenen en ouderen

Heb je behoefte aan een dosis zelfliefde dan kun je rozenkwarts in een sieraad verwerken.
Wil je jouw liefdesleven weer wat meer vormkracht en warmte geven, plaats dan een rozenkwarts in het midden van het bed. Op de rand of onder het bed. Ook kun je op elk nachtkastje een steen leggen.
Heb je klachten met stress die impact hebben op je hart of je hoge bloeddruk, dan kan een hanger met rozenkwarts verlichting geven.
‘De gouden driehoek is ook een fijn geschenk om aan volwassene te geven. Rozenkwarts kan helpen bij verwarring, Alzheimer en dementie.
Een sieraad of gesteente in de kamer kan kalmering bieden, zodat de verwarring beperkt wordt.

 

Het reinigen van de steen

De rozenkwarts moet regelmatig gereinigd en aangevuld worden. Dit noemen we het opladen van de steen. Na aanschaf is het slim om de steen te reinigen en op te laden. Spoel de steen af onder stromend, niet te koud water of leg ze een nachtje op het natte gras.  Opladen kan in het volle maanlicht of leg er een hematiet bij.

Je kunt de steen ook een aantal dagen onder de grond stoppen, zodat het weer genoeg energie kan opnemen.

 

Deze informatieve blog is in samen werking geschreven met Tessie, De Vrije Juf. Bekijk ook haar website!

Winkelwagen
De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2485 reviews.
Scroll naar boven