Waarom dit alternatief aankleedkussen

Waarom dit alternatief aankleedkussen?

Dit alternatief op het reguliere aankleedkussen is ontstaanaankleedkussen
na de geboorte van ons vierde kindje

De eerste dag dat Sophia geboren was bleek dat ze mij erg miste in haar wiegje. Ik wilde haar graag bij ons laten slapen maar dan wel bij ons in bed en kreeg het advies haar op het aankleedkussen tussen ons in te leggen. De kraamzuster had al snel door dat ik de dingen wat anders zag dan zij (gezien mijn kast vol met wolletjes, mutsjes en zo meer) dus ik heb er niet direct op gereageerd. Ik kon mij niet voorstellen dat dit de bedoeling van het harde, kille en vooral stinkende kussen zou zijn. Natuurlijk is het gevaarlijk om je kindje “los” tussen de kussens te leggen, maar..dit was wel het andere uiterste.

Ze heeft de eerste 5 nachten op mijn borst, luisterend naar mijn hartslag geslapen. Precies zoals ze de laatste maanden in mijn buik ook had gehoord. In de weken die volgden heb ik van zelfgekaarde schapenwol de voorloper van dit kussen gemaakt. Dit heeft later na de geboorte van Olivier ook nog prima dienst gedaan.

Later ben ik met verschillende materialen gaan proberen een volwaardige variant te ontwerpen. Deze moest  aan een aantal eisen voldoen, en ik ben trots op het resultaat.

  • Dikke opstaande randen
  • De vulling bestaat uit 2 lagen  wollen kaardvlies
  • De tijk is gemaakt van onbehandelde katoen
  • Handwas wordt geadviseerd
  • Het kussen is wasbaar op 30c met het wolprogramma (op eigen risico)
  • Te gebruiken met gewone aankleedkussen hoezen

Het is een multifunctioneel kussen geworden dat op meerdere plaatsen gebruikt kan worden.           Denk hier bij aan in de box,   in de tuin,  ergens bij jou in de buurt,  op het grote bed bij oma maar natuurlijk ook op de commode. Maar vooral zonder giftige gassen, want die horen niet thuis in het prille leven van onze kinderen.

Geef een reactie

De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1012 reviews.