Buitenspeelgoed: 10 must-haves voor het voorjaar

Niets lekkerder dan buiten spelen. Het is goed voor de motoriek, sociale vaardigheden worden erdoor versterkt en je bouwt in het zonnetje vitamine D op. Hebben we het nog niet eens gehad over de beweging die kinderen zo hard nodig hebben, want buitenspelen raakt door de schermpjescultuur een beetje in de verdrukking. Gelukkig blijven Nederlandse ouders buiten spelen erg belangrijk vinden. Volgens Europees onderzoek zijn we hierin koploper.

Met het juiste buitenspeelgoed wordt het buiten spelen nog leuker. Zo wordt ontdekt dat een spin maar liefst acht poten heeft en fleurt het stoepkrijt de hele straat op. Paardje spelen ze met het paardentuig en schommelen kan tot aan de toppen van de bomen. Er is zoveel leuks te ontdekken. Deze tien must-haves van buitenspeelgoed helpen het kind daarbij.

Stoepkrijt

Een absolute aanrader. Stoepkrijt mag en kan niet ontbreken tijdens het buiten spelen. Deze natuurzuivere stoepkrijt komt in 6 kleuren en is vrij van zware metalen en zwavel.

 

 

 

 

Schommel

Houten schommelGeen kind zegt nee tegen een eigen schommel in de tuin. Deze houten schommel van onbehandeld hout heeft 2 stevige kunststof touwen en metalen ogen.

 

 

 

 

Springtouw

Sisal springtouw per meterEen klassieker die gelukkig niet snel uit het straatbeeld zal verdwijnen. Een springtouw van 8 mm dik sisal, op iedere gewenste lengte.

 

 

 

 

 

 

 

Paardentuigje

PaardentuigjeNog zo’n klassieker. Een schitterend paardentuig. Uitgevoerd in stevig leer en voorzien van heldere bel. Uren speelplezier zijn gegarandeerd.

 

 

 

 

 

 

Metalen zandbakset

De zandbak blijft voor velen nummer één. Met deze set wordt het bouwen van zandkastelen en het bakken van zandkoekjes een eitje. De set in diverse kleuren bevat een emmer, en een viertal attributen en vormen.

 

 

 

 

 

 

 

Houten speelknijpers

Houten speelknijpersEen echte huttenbouwer vraagt om echt gereedschap. Deze houten speelknijpers komen goed van pas bij het vastzetten van de lappen. Zo kan de hut tegen een stootje en best een nachtje blijven staan.

 

 

 

 

 

 

Houten loopklossen

Ga op de klossen staan en lopen maar.
Een leuke en speelse manier om coördinatie en evenwicht te trainen.

 

 

 

 

 

 

Insecten potje

Voor de echte speurneuzen en ontdekkingsreizigers. Hierin kun je alles goed onderzoeken en onder het vergrootglas leggen.

 

 

 

 

 

 

 

insectenpotje

 

Matrasvlieger in Regenboogkleuren

Hoe hoog kan jouw vlieger? Hopelijk staat er veel wind dan kun je de mooiste stunts uithalen met deze vlieger.

 

 

 

 

 

 

Tuingereedschap

Voor de kleine tuinier. Ontdek de natuur in je eigen tuin,
en ervaar hoe leuk het kan zijn om alles te helpen groeien en bloeien.

De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2032 reviews.