Waarom wollen babykleding zo fijn is

Wol verwarmt, ademt en omhult zowel in de koude als de warmere periodes.
Wol werkt eigenlijk als een natuurlijke airco. Door de eeuwen heen wordt wol gebruikt voor o.a. kleding en gelukkig steeds vaker voor babykleding.
Als ouders wollen babykleding en de voordelen ervan ontdekken hoor ik vaak terug ” had ik dit maar eerder ontdekt” 

Als een baby geboren wordt is het nog niet goed in staat zichzelf goed op temperatuur te houden. Met een wollen romper en strikmustje help je je kindje hiermee. Vooral het eerste laagje direct op de huid geeft een warme omhulling zoals dit ook was in de baarmoeder.
Doordat het kleine lijfje deze ondersteuning krijgt en het interne “kacheltje” minder hard hoeft te werken kan je kindje zn krachten gebruiken om te groeien, te landen in deze nieuwe omgeving, de organen te laten ontwikkelen.

 

“Alles begint met warmte. In de kou valt alles stil. Kou vatten is iets wat we in ons kikkerlandje maar al te goed kennen.
‘Warm vatten’ zou het omgekeerde kunnen zijn: gezondheid opbouwen.”-Edmond Schoorel

Wikkelromper

De wikkelromper is vooral ivoor de eerste maanden heel fijn, Deze romper hoeft niet over het hoofdje heen aangetrokken te worden, hij sluit aan de zijkanten. Dit is extra prettig voor zowel je kindje als jezelf. Je hebt zo minder “gehannis” bij het verkleden.
Deze rompers zijn er in wol en een wol met zijde mix, beiden erg fijn.

Strikmutsje

Het Hoofdje is een relatief groot oppervlak waar veel warmte door verloren gaat. Het strikmutsje kan hierbij erg goed helpen.
Hoe lang je het blijft gebruiken hangt helemaal van je eigen voorkeur af. sommige ouders dragen het enkel de eerste paar weken, anderen enkele maanden. Vanuit de Antroposofie is de gedachte dat door warmte de botten minder snel verharden en daarmee de fontanel minder snel sluit.

Sokjes

Wollen sokjes voor je baby zijn ook echt onmisbaar in je natuurlijke babyuitzet.
Een baby met koude voetjes is vaak niet warm genoeg gekleed, het “kacheltje” moet dan zo hard werken om het lichaam op temperatuur te houden dat de aandacht naar het belangrijkste deel van het lichaam gaat , de romp. In de romp zitten alle belangrijkste organen die niet zonder warmte kunnen functioneren. Het lichaam kiest er dan voor dat de lichaams uiteinden zoals voeten en handen en vaak ook de neus het met minder warmte moeten stellen.

 

 

De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1867 reviews.