Schapenvacht

Wat is er nou heerlijker dan slapen op een schapenvacht.

Zowel in de winter maar zeker ook in de zomer doet de natuurlijke airco van wol goed zn werk.schapenvacht
Wol neemt vocht op en reguleert de warmte dmv een “tussenlaagje”van zuurstof hierdoor blijft het heerlijk warm is in de winter en koel in de zomer. En heeft je kindje een nat randje aan een romper of een beetje gespuugd?? Geen probleem, de wol neemt het op en houd het vast. Zo blijft je kindje niet nat en wordt niet koud.
Het is heerlijk rustgevend en ontspannend voor een kindje om hierop te slapen, en mag eigenlijk niet ontbreken op je uitzetlijst.
De vachtjes die  Mijn Hemeltje verkoopt zijn medicinaal gelooid. Dat houd in dat hij op milieu vriendelijke manier gelooid wordt zonder lood, chroom en andere schadelijke stoffen. Tenslotte wil je dat niet voor je kind en de wereld die we voor ze achterlaten.
De letterlijke tekst van de fabrikant over het proces: Tegenwordig is het milieubewustzijn een  belangrijke kwestie. De producten en processen worden gewaarborgd door periodieke controles. Dat is toch altijd fijn om te weten, nietwaar? De vachtjes van de producent zijn in de ÖKO Test als GUT uit de bus gekomen.

oko-test-Gut

Voor de baby: kun je  een lams of schapenvacht gebruiken voor vele doeleinden. In de box, het bedje, de kinderwagen en reiswieg. Voor in het autostoeltje en de buggy hebben we een meer passend exemplaar in de collectie  waar ook openingen in gemaakt zijn voor de gordeltjes.

Lamsvel autostoeltje heittmann

Voor volwassenen: Ook heerlijk om op te slapen natuurlijk, maar ook voor mensen met doorligplekken, in een rolstoel of voor koude voeten.

De vachtjes zijn “kort geschoren” dat houdt in dat ze op een lengte van 30 mm geschoren zijn. Ze zijn er uiteraard ook met langere haren maar dat vind ik persoonlijk voor baby’s niet veilig. Als een baby zich op zn buik zou draaien in zn slaap dan zakken ze te diep weg.  Daar zitten we ook niet op te wachten, dus is de keuze op deze gevallen.De vachtjes hebben een natuurlijke goudgele kleur en hebben de vorm van het diertje, niet overal even breed dus.
De lengte is 70-80 cm. Waarom? Omdat dit het beste past in een wiegje, kinderwagenbak en de box. Een grotere is al snel te groot en hangt dan onnodig ver over de randen of wordt dubbel gevouwen, grote kans dat je je hier aan gaat ergeren in de praktijk. Uiteraard kunnen de grotere of de langharige gewoon geleverd worden. even een mailtje en met een paar dagen zijn ze in huis.
Kleine moeite, geen probleem.

Wassen: Ze kunnen gewassen worden in de wasmachine of met de hand.
Vachtjes zullen zeker niet vaak gewassen hoeven te worden door de natuurlijke reiniging van wol. Maar als het dan toch nodig is iswolwasmiddel het wel zo makkelijk als het ook in de machine kan. Op 30° met een wolwasmiddel, liggend laten drogen niet op de kachel oid daar kan het van gaan vilten of de huid kan hard worden.
Verder kun je hem ook even met de haren bovenop de sneeuw leggen, een nachtje ongeveer en dan flink uitkloppen e voila!!
(dan moet er wel sneeuw zijn natuurlijk)

Kortom een vachtje is een goede investering wat een leven lang mee kan gaan.

 

2 thoughts on “Schapenvacht

Reacties zijn gesloten.

De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1547 reviews.