Paashaas eierwarmer – gratis patroon

Zoals jullie misschien al eerder gelezen hebben, Mijn Hemeltje bestaat deze maand zeven jaar en dat vieren we! Daarom geven we je deze week graag een cadeautje! We hebben een patroon gemaakt om eierwarmers in de vorm van een haasje te maken. Speciaal voor jou, we hopen dat je het haasje net zo leuk vindt als wij.

En om het allemaal nog feestelijker te maken, kun je met jouw haasje ook nog kans maken op een gratis zelfmaakpakketje van Atelier Pippilotta.

Wat moet je daarvoor doen?

Download het patroon voor de eierwarmer en ga ermee aan de slag. Als jouw haasje klaar is, maak er dan een originele foto van. Plaats deze op facebook en tag daarbij Mijn Hemeltje. Je kunt je foto plaatsen tot en met 28 maart 2016. Vervolgens worden alle inzendingen bekeken en door de onafhankelijke jury van Mijn Hemeltje beoordeelt. Op 31 maart maken wij de winnaar bekend. Ben jij de winnaar dan mag je een bloemenkind uit onze collectie van Atelier Pippilotta uitzoeken.

Hoe zat het ook alweer met de haas en het ei?

De symbolen van haas en ei hebben een dieperliggende onderlinge betekenis. Eieren zijn het symbool voor het nieuwe leven dat ontstaat uit iets wat ogenschijnlijk dood is. Uit de harde schil komt een zacht levend donzen kuikentje. Ook een beeld voor het wonder van de opstanding. De krachten van de zon (gele dooier) en de maan (eiwit) zijn in het ei terug te vinden. Door de Grieken, Germanen en Russen werden de eieren op graven gelegd als symbool voor onsterfelijkheid. Het nieuwe leven kunnen we in het verborgene vinden. Vandaar dat de eieren worden verstopt.
Een ander eeuwenoud symbool is dat van de paashaas. In oude tijden vóór Christus was de haas toegewijd aan de godinnen van de vruchtbaarheid (Artemis in Griekenland, Oeroet in Egypte, Ostara in het Noorden), het Duitse Ostern verwijst nog naar Ostara. In de tijd na Christus is de haas het symbool geworden van het ‘Ik’ in het fysieke lichaam. Het ‘Ik’ is onzelfzuchtig, schaadt niemand en komt de ander te hulp. De haas heeft geen eigen huis, het terrein is zijn woning. Hij doet geen dier kwaad, is zachtmoedig, maar heeft vele vijanden. Een haas die door een vijand wordt nagejaagd in de achtervolging ,wordt vervangen door een soortgenoot. De haas heeft geen hol, maar een leger. Veel vogels maken gebruik van de hazenlegers om hier een nest van te maken en eieren uit te broeden. Zie hier de verbinding: de haas die de eieren verstopt.

Bron vrijeschoolpedagogie.nl

Download  paashaas eierwarmer

 

 

De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1569 reviews.