Heilwolle – genezend voor oa babybilletjes en tepelkloven

Heilwol:

Biologische Heilwol

Heilwol ook wel gekaarde wol, ruwe wol of genezende wol genoemd is een 100% natuurlijk geneesmiddel en op enorm veel manieren inzetbaar voor zowel volwassenen als kinderen. Puurder kan het niet, omdat wol biologisch afbreekbaar, ademend, isolerend, water- en vuilafstotend, brandwerend, elastisch, ventilerend, UV-werend en vochtregulerend is. Heilwolle – genezend voor oa babybilletjes en tepelkloven


Heilwol
heeft een verhoogd gehalte lanoline en zorgt ervoor dat geïrriteerde, gevoelige of ontstoken huid kan blijven ademen en niet wordt afgesloten. Door de structuur van de wol wordt er een luchtig laagje gevormd. Daarnaast absorbeert de wol vocht en zweet. De wol geeft daarbij ook lanoline af. Lanoline is het van nature aanwezige wolvet van het schaap in de wol. Lanoline heeft een helende en verzachtende werking op de huid. Je kunt een plukje wol 12-24 uur gebruiken en wisselen wanneer klachten nog niet over zijn. Je kunt een plukje één keer gebruiken. Reinig de wol eventueel door het buiten in de zon te leggen om eventuele bacterien te verwijderen. Was de wol niet, dan verliest het zijn lanoline                                                     

 

 

Hoe kun je de wol gebruiken bij baby’s en kinderen?

In onze webshop kun je zorgvuldig geselecteerde nieuwe wol van gecontroleerde biologische veehouderij vinden. Je kunt deze heilwol bijvoorbeeld gebruiken bij geïrriteerde naveltjes van een pasgeboren baby’s. Leg een plukje heilwol op het naveltje en doe er een navelbandje of verbandje omheen (niet te strak). Je zult snel ontdekken dat de navel rustiger en kalmer gaat ogen.

Je kunt ook een plukje heilwol op de billetjes van de baby leggen bij schraalheid. Dat kan gewoon in de luier. Het is niet erg als er urine of ontlasting op komt. Het wolletje kun je makkelijk wegpakken en vervangen. De roodheid en wondjes verdwijnen binnen 1 à 2 dagen. Let wel op dat je echt met luieruitslag te maken hebt en niet met een candida-infectie. Ook op smetplekjes onder de okseltjes en liezen kun je een plukje heilwol leggen.

Mochten kinderen gevallen zijn en de (schaaf) wondjes zijn helende, dan kan een plukje heilwol het laatste stukje heling versterken en versnellen.

Hoe kan heilwol helpen bij volwassenen?

Bij moeders kan heilwol helpen bij gevoelige tepels of tepelkloven door een plukje op je borst of in je bh te leggen of zalf met lanoline erin verwerkt. Door de lanoline worden de tepels vettig gehouden dat zorgt voor een verzachtende en helende werking bij tepelkloven. Ook als vrouwen smetplekken onder hun borsten hebben kan een plukje wol verzachtend en helend werken. Zo is heilwol een allround postpartum product
Daarnaast kun je bij gevoelige hechtingen of kleine wondjes een plukje wol leggen ter bevordering van het helingsproces.

Voor wandelaars

Ben je dol op wandelen dan kun je de heilwol ook gebruiken ter bescherming van je voeten in wandelschoenen, ook wel voetenwol genoemd. Het voorkomt blaarvorming en het verzacht ontstane blaren. Ook kan het helpen bij wintertenen en hielspoor. Het houdt de warmte bij de tenen en verzacht de drukpijn bij het lopen.

Huisappotheek

Heilwolle is een vast onderdeel van de natuurlijke huisapotheek. Naast de fijne eigenschappen voor de huid wordt het ook vaak gebruikt als warmtewerking bij o.a. buikwikkels.

 

De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2033 reviews.