Kamille Natuurlijk! 💛

Kamille Natuurlijk! 💛

We houden van de kracht van de natuur, haar planten & schoonheid. En we zijn gek op kamille, multifunctioneel tijdens de natuurlijke kraamtijd en eigenlijk altijd.

Kamille kent veel eigenschappen, de belangrijkste? Het werkt ontspannend, antibacterieel & verzachtend. Het bevat veel antioxidanten & vitamine A,B en C. Daarnaast bevat het ook veel metalen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en zwavel.

Wist je dat kamille de botanische naam Matricaria Chamomilla draagt wat is afgeleid van de Latijnse woorden: mater = moeder en Caria = zorg?
Logisch dat dit krachtige kruid een helper is tijdens de kraamtijd!
We vertellen graag wat meer over het gebruik van de thee & olie.

Masseren maar 〰️
Kamille-olie wordt gewonnen uit de kamillebloem en staat dus bekend om zijn ontstekingsremmende, ontspannende en kalmerende eigenschappen. Je kunt kamille-olie gebruiken om je buik te masseren en nog intenser te verwarmen met een buikwikkel voor volwassenen als je last hebt van naweeën of nieren  in combinatie met een kruik of pittenkussen. Je kunt het ook gebruiken om je baby te masseren, het kan helpen ontspannen en rustiger maken. Het zachtjes masseren van een baby kan een gevoel van comfort en nabijheid creëren.
Ook kan het verzachtend werken bij buikkrampjes en kan het je baby’tje verwarmen. Het gebruik van een buikwikkel voor een newborn of voor een baby/peuter is hierbij zeer aan te raden. Het is natuurlijk ook heerlijk voor in bad, lekker indompelen en deppen met een zachte natuurlijke spons.

 

Na de bevalling 〰️
Kamille heeft een ontstekingsremmende en verlichtende werking. Je kunt na de bevalling spoelen met (lauwe) kamille thee, zet bijvoorbeeld een fles naast het toilet en spoel een paar keer per dag tijdens het plassen, het verzacht en geneest.

Borstvoeding 〰️
Heb je last van stuwing? Dit kan best pijnlijk zijn, het is erg belangrijk om de borstvoeding op gang te helpen. Je kunt wat verlichting aanbrengen door kamille thee te zetten en een washand erin te drenken. Leg de warme washand vervolgens op je borst. Het kan ook helpen tegen kloofjes en ontstekingen.

Luier uitslag 〰️
Van de gedroogde kamille thee maken afkoelen & deppen op het huidje of een badje maken. Het bevordert de vorming van een nieuw huid laagje over wondjes, eventueel aangevuld met heilwol.

Drinken maar〰️
Kamille thee wordt al eeuwenlang als kruidenremedie gebruikt. Het bevordert rust, kan dus ook de slaap bevorderen. Het helpt verzachtend tegen o.a. menstruatie pijn of tandvlees ontstekingen en het is goed voor je huid!

Zelf gebruikte ik ook sterke kamille thee bij waterpokken, gewoon een liter extra sterke thee in het badwater.
De ontstekingsremmende werking heeft een positief effect op de wondjes en tegen de jeuk.

Wederom een wonder vanuit de natuur, we love it!

Winkelwagen
De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2488 reviews.
Scroll naar boven