Mijn Hemeltje is een webwinkel met producten voor baby en babykamer op basis van natuurlijke materialen. De collectie bevat producten die zoveel mogelijk gemaakt zijn van biologische en ecologische grondstoffen. Hierbij valt te denken aan biologische babykleding van katoen, wol en zijde; babykamer producten en de decoratie en inrichting. Naast de webwinkel zijn al onze producten af te halen in onze babywinkel/atelier in Rotterdam.

De geboorte van Mijn Hemeltje

Tijdens de zoektocht naar producten op natuurlijke basis voor mijn kinderen werd duidelijk dat op het gebied van de babykamer nog een grote leemte aanwezig was. Een behoefte aan producten op basis van natuurlijke grondstoffen. Producten op biologische en ecologische basis en zonder vormen en kleuren met overvloedige prikkeling van het kind. Prikkels waar bij een pasgeborene nog geen behoefte voor bestaat en waar deze zichzelf nog niet voor kan afsluiten.

Na de geborgenheid van moeders schoot kun je niets anders concluderen dan dat het kind een beschutte omgeving nodig heeft om langzaamaan te kunnen wennen aan alle indrukken van de buitenwereld. Deze zoektocht leidde tot ons eerste product in de collectie: de zijden hemel voor ledikant en wieg.

Zoals door Rudolf Steiner al werd verwoord (zie voor meer informatie het boek Kinderkleding van Maria de Wit) kan een ideale situatie worden gecreëerd door het over elkaar draperen van twee zijden blauw- en rozegekleurde sluiers. Op deze manier ontstaat een rood-roze-blauwe rustgevende atmosfeer. Wanneer het zonlicht binnenvalt zal een wonderlijk weldadige en rustgevende tint purper ontstaan. Door de materialen en kleuren worden een rustgevende omgeving tot stand gebracht waarbij contouren van de wereld verzacht worden en het kindje kan wennen aan de nieuwe wereld.

Enkele jaren verder is de collectie voor baby en babykamer sterk uitgebreid en verdiende al het houten speelgoed de eigen webwinkel Liever Spelen. Een grote collectie aan duurzame producten voor baby, peuter, kleuter en (groot)ouder.

Linda Tuk

Enkele van onze producten

Aanbieding!
Aanbieding!