De kracht van een voedingsbad

 

De kracht van voedingsbaden en andere uitwendige therapieën is verbazingwekkend. het heeft door de jaren heen zijn waarde voor mij en mijn gezin bewezen. Maar hoe doe je dat dan?

 

Rotterdam, 2012.
Vorig jaar kwam ik door mijn kwakkelende zoontje in aanraking met voedingsbaden.

Onafhankelijk van elkaar kwam ik in de zelfde week door 2 verschillende partijen deze term tegen. Op het antroposofisch consultatiebureau en op een voorlichtingsavond over uitwendige therapieën.  Met de gedachte baat het niet dan schaadt het niet heb ik mij die laatste avond laten voorlichten door antroposofisch verpleegkundige Ruth Cooiman en antroposofisch arts Aart van der  Stel

Het was verbazingwekkend hoe snel ik bij mijn kleine mannetje resultaat zag en voelde. Van een veel te mager en breekbaar poppetje dat een buikvirus maar niet te boven leek te komen, veranderde hij al snel in een kind met energie en levenslust.

Ik wil dit jullie dan ook niet onthouden want wie weet is dit net het duwtje dat iemand nodig kan hebben.
Hieronder kunt u verder lezen hoe dit toe te passen volgens Aart vd Stel, Antroposofisch arts

Wanneer iemand zich, zoals nu aan het einde van de winter,  al een tijdje niet zo lekker voelt of niet goed kan opknappen van een griep of andere ziekte, kun je bijvoorbeeld een voedingsbad voor hem of haar maken. Iemand zit niet lekker in zijn vel, het kraakt in zijn voegen of hoe je het maar zeggen wil. Er is geen balans, evenwicht tussen alle organen en systemen in het lichaam. Dan is het moment aangebroken om hem in bad te stoppen. Het is niet moeilijk en je doet er een hoop goed mee.
Ik heb ervaren dat zowel de gever als de ontvanger elkaar spiritueel tegenkomen, de kracht en de liefde waarmee het proces plaats vind is supermooi. Dit moet je echt zelf ervaren.

Voordelen van een voedingsbad

Een voedingsbad werkt helend en harmoniserend. Door bepaalde voedingsmiddelen via de huid aan te brengen kan dit vitaliserend werken.
Het aanbieden via de huid heeft een enorme impact op ons systeem.

Hoe maak je een voedingsbad

 

  1. ligbad of voor een (klein) kind een flinke teil. Vullen met water van 37 ºC.
  2. badthermometer
  3. badjas of een groot badlaken
  4. handdoek
  5. lekker warm bed
  6. schaal, mesje
  7. als ingrediënten een halve liter melk, een ei, een halve uitgeperste citroen en een eetlepel honing. Melk (kalk!) gebruik je om op aarde te komen, het ei appelleert aan het nieuwe leven, de samentrekkende citroen maakt je wakker en de honing geeft je de energie om je als persoon te uiten. Zo worden alle niveaus van het mens-zijn, het aardse, het vitale, het bewuste en het zelfbewuste element  aangesproken.

Meng in een pannetje de melk met de honing en het losgeklopte ei. Druk de halve citroen in het bad met water van 37 ºC (goed controleren met de thermometer!) met de onderkant van een glas uit op de bodem. Het lukt het beste als je de halve citroen onder water even stervormig insnijdt. Voeg de inhoud van het pannetje toe aan het bad en roer het water een paar minuten goed door met een 8-vormige (lemniscaat) beweging, zodat het zich door het hele bad verspreid heeft.

Dan kan de “patiënt” in het bad. Het is belangrijk dat er rust om het bad is. Geen televisie kijken ondertussen of naar harde muziek luisteren. Bij kinderen werkt het goed om wat voor te lezen of wat te zingen. In elk geval moet je erbij blijven, voor het geval dat degene die in bad ligt in slaap valt.

Na ongeveer 10 á 15 minuten kan de patiënt uit het bad komen en ingewikkeld worden in de badjas of het badlaken. Niet afspoelen of afdrogen dus! Het met een kruik voorverwarmde bed wacht. Het is vaak zo dat de patiënt dan meteen lekker inslaapt. Het is dan ook handig om het voedingsbad voor de nacht te doen, zodat het niet nodig is om je na het bad weer aan te kleden. Mocht het niet anders kunnen, dan moet er na het bad minstens een uur gerust worden.

In de regel is het voldoende om dit om de dag gedurende 14 dagen te doen. In totaal krijgt iemand dan 7 baden. Eventueel kun je na een pauze van 14 dagen zo’n serie herhalen.

 

 

 

3 gedachten over “De kracht van een voedingsbad”

  1. Ik vond het een beetje te ver gaan en ben er niet aan begonnen. Maar ben toch enorm blij dat je je verhaal deelt. Mocht het nog eens nodig zijn dan ga ik er zeker mee aan de slag. Wat fijn dat het werkt! Bedankt voor je verhaal.

  2. Hoorde deze tip gisteravond van Aart op een lezing. Wil vanavond zo’n lekker bad maken voor mijn dochters:-)
    Benieuwd of je de melk warm maakt…en benieuwd of Je het tegenwoordig nog wel eens maakt…dit artikel is namelijk al best lang geleden geschreven. Bedankt alvast voor Je reactie!

    1. Ik maak de melk niet warm, dan zou het ei stollen ben ik bang.
      Tegenwordig is het gelukkig niet meer nodig, het is nu een beer van een knul

Reacties zijn gesloten.

Winkelwagen
De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2485 reviews.
Scroll naar boven