Hoe maak je een tricot poppenhoofdje

Leer stap voor stap hoe je een tricot poppenhoofdje kunt maken.
In de beschrijving van onze zelfmaak pakketjes verwijzen we naar dit artikel voor het maken van een hoofdje.

Wat heb je nodig

Gewassen en gekaarde schapenwol
Lapje ondertricot of buisverband
Lapje huidkleurige tricot
Stevig afbindgaren
Poppennaald van ca 14 cm
2 blauwe kopspelden, 1 rode
Aquarelpotloden in bruin of blauw voor de ogen, rood voor de mond

Werkwijze

Neem het lapje binnentricot, leg een pluk wol erop en vorm dit samen tot een bolletje. Houd het vast bij de nek, meet het hoofdje van nek tot nek over het hoofdje heen of je de juiste maat hebt. Bind de nek stevig vast met afbindgaren.
De ogenlijn moet in het midden van het bolletje komen te zitten. Bind een stuk afbindgaren twee maal om het hoofdje, indien nodig kun je hem nog een beetje verplaatsen. Trek de draad flink aan en knoop vast. Steek de draad weg door het hoofdje, knip de rest af.

Naai van de huidkleurige tricot een kokertje, keer de koker om. Schuif het hoofdje in de koker, bind de nek stevig af. Rijg de bovenste rand van de tricot, trek de draad aan en sluit hiermee de opening boven op het hoofd. Hecht de draad af en steek deze weg naar de achterkant van het hoofd en knip af.

Het gezicht maken

Steek de 2 blauwe spelden ter hoogte van de ogendraad in het hoofd, de rode eronder op de plaats van de mond. Zorg dat de afstand tussen de spelden even groot is, pas aan indien nodig. Deze driehoek van spelden geeft nu aan waar je de ogen gaat maken. en gaat kleuren met de potloden.

Steek met de poppennaald va de achterkant naar voren ter hoogte van de ogendraad, zorg dat je net onder de draad naar buiten komt en verwijder meteen de speld. Steek weer terug net boven de ogendraad naar de achterkant van het hoofdje, doe dit ook zo bij het andere oog.
Je kunt nu de draden aantrekken zodat de ogen even diep naar binnen getrokken worden.

Zet voorzichtig de stipjes met de potloden, ben je tevreden met de plaatsing? Zet dan de kleur wat dikker op, evt kun je de punt een beetje nat maken.

De romp en armen

Knip de tricot onder de nek aan de zijkanten in, hiertussen kun je nu de op maat gemaakte pijpenrager schuiven. Naai de lagen tricot weer vast aan elkaar, de pijpenrager blijft nu stevig zitten. Let erop dat de armen even lang zijn!
Lijm de kralen vast en bind een klein lapje huidkleurige tricot eromheen.  Je basis is nu klaar.

 

 

Winkelwagen
De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2485 reviews.
Scroll naar boven