Voorjaar, een nieuw begin. Lente – Palmpasen – pasen

Voorjaar, een nieuw begin.. Lente – Palmpasen – pasen

Deze drie begrippen hebben veel met elkaar gemeen. Het nieuwe leven. De eerste lentebodes zijn er al. Het sneeuwklokje- de krokus- de knoppen aan de struiken en bomen. De natuur is ontwaakt. Het meerkoetje met rietblaadje in de snavel voor haar nieuwe nest. Het eerste speenkruidje. De merels, die hoog in de boom aan het oefenen zijn. Nog schor en onzeker. De lammetjes en de zon straalt ons tegemoet en wint aan warmte.

De week voor Pasen is het Palmpasen. De dode takken voor de Palmpasen worden met een lentegroene kleur versierd. De broodhaan bovenop. Hij kondigt de nieuwe dag aan. Het buxusgroen, dat zelfs in de winter zijn blad niet verliest.
De slingers met vruchten, want ook het zaad van vruchten zorgt voor nieuw leven. Aan de stok een gouden cirkel, het zonnerad, want de zon zorgt voor het ontwaken van de natuur. En het ei, een schijnbaar dood ding, breekt na gebroed te zijn open en we zien het wonder van nieuw leven, een beeld van de opstanding.

En dan de paashaas, een zachtmoedig dier. Hij schenkt ons paaseieren: de levenskrachten. Paasfeest is voor peuters de opstanding vanuit de natuur. Hier staat het kleine kind het dichtste bij. Een fijne en zonnige Paastijd.
(©️ @peuterjuffiehetrozenpoortje )
・・・

Winkelwagen
De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2485 reviews.
Scroll naar boven