Dopper waterfles

Nieuw bij Liever Spelen! De Dopper waterfles. De ideale drinkbeker voor mee naar school. En het is heus: deze lekken niet.

Natuurlijk heb ik altijd de petflesjes gekocht en talloze malen hergebruikt. Maar uiteindelijk gooi je die ook weer weg na een x aantal keer. Al was het maar omdat ze toch een beetje “smutsich”worden en de vaatwasser overleven ze ook niet zo, tenzij je van bolle flesjes houd. Heb je wel eens geprobeerd die op een normale manier op een tafel te laten staan.
Toen er weer een kindje naar de 1e klas (groep 3) ging werd de zoektocht weer gestart naar een goede beker. De reguliere bekers blijken toch weer te lekken hoe hard ze ook beloven van niet. of je nou een beker van 1,50 koopt of een van 8 euro maakt niet zo veel uit. Dan kom je bij de serie’s van de merken met rvs en al of niet losse tuutjes die je kunt kiezen. Persoonlijk vind ik die aan de dure kant, bovendien komen die weer uit landen als Amerika ed en dan heb je toch weer te maken met alle kilometers, brandstof  en nog een aantal zaken. Terwijl dit mooie ontwerp gewoon van onze eigen bodem komt en voor een redelijke prijs. Wat wil je nog meer..

Deze flesjes zijn een Nederlands ontwerp  van Rinke van Remortel, en voor het grootste gedeelte
gemaakt van gerecycled materiaal van Nederlandse bodem. Wat ik erg belangrijk vind is dat hij BPA vrij is, je weet wel die kankerverwekkende stof die vrij kan komen als flesjes warm worden door de zon. Waarom dat nog niet algeheel verboden is is voor mij een raadsel maar goed.  Het flesje heeft een mooi ontwerp dat makkelijk schoon te houden is, kan zonder zorgen in de vaatwasser maar echt het aller aller belangrijkste voor mij als moeder: Hij lekt echt niet!

Het is een mooi ontwerp dat uit 3 delen bestaat. Het bovenste dopje kan eraf gedraaid om te vullen of te drinken Het kleine dopjemet het witte gedeelte samen geeft een grote opening om goed te kunnen schoonmaken, te drinken of te vullen. Maar wat het zo geniaal maakt, je hebt meteen een bekertje met voet om hem neer te kunnen zetten.  Een klein nadeel is dat er soms wat water tussen het witte en gekleurde gedeelte kan blijven zitten waardoor het lijkt of er vocht uitkomt. dit kun je ondervangen door de hals even af te drogen voordat je het witte gedeelte er weer opdraait.dopper Waterflesjes

Minimaal 1 euro per verkochte fles gaat naar stichting Simavi, een internationale gezondheidsorganisatie die al meer dan 80 jaar aan projecten werkt ter bevordering van veilig drinkwater in de armste landen op de wereld. Schoon drinkwater is namelijk lang niet overal zo vanzelfsprekend als hier in Nederland. Op de site van Simavi is heel transparant te zien waar het geld naar toe gaat. Vind ik persoonlijk een goede zaak. Je kunt via deze site ook een APP downloaden voor gratis watertap punten te kunnen vinden over de hele wereld of je zelf daarvoor aan te melden.

 

Geef een reactie

De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 981 reviews.