Boxkleed

Wollen boxkleden hebben veel voordelen.

Ten eerste kan je kindje lekker liggen en spelen op een natuurproduct waar geen chemie aan te pas is gekomen. Ook tijdens het wassen en verwerken van dit product wordt verantwoord te werk gegaan. De wol komt van texel, dus geen onnodige kilometers over de weg of door de lucht.

boxkleedruit[1]

Dan is daar de wol zelf. Deze is warmte en vocht regulerend, dus geen zwetend kindje.
In de winter heerlijk warm en in de zomer verrassend koel. Mocht uw kindje wat zweten(bijv achter in de nek) dan wordt dat vocht opgenomen door de wol en vastgehouden. Tenslotte kan wol zeker 30% van zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden.
Tevens is wol zelfreinigend. Dit houdt in dat luchtjes ed vanzelf verdwijnen.
Zit er toch een plekje of vlekje op het kleed? Met een beetje ossengalzeep even de vlek bewerken,   beetje naspoelen en droog drukken of inrollen met een badhandoek. Zo druk je het meeste vocht eruit en de wol houd de rest vast en verdampt. Op die manier hoeft niet het hele kleed in de machine. Dit kan uiteraard wel met het wolprogramma en zo koud mogelijk.

 

De tussenlaag waar normaal gesproken een synthetisch materiaal (fyberfil) voor wordt gebruikt is door ons vervangen door een laag wollen naaldvilt die in de praktijk net zo’n verdikkende en zachte tussenlaag vormt en vormvast is.

naaldvilt

En dan de laag biologische katoen.

Deze is van gecontroleerde teelt met het Gots  keurmerk. Dit staat garant voor teelt zonder bestrijdingsmiddelen.

Nu zijn er natuurlijk ook kinderen die allergisch zijn voor wol.
Daarom wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een boxkleed dat geheel uit biologische katoen bestaat. Dus Katoenen pluche, een katoenen vulling en een mooie gekleurde  katoenen buitenlaag.

Ik hoop deze herfst hier meer over te kunnen melden!

 

 

Geef een reactie

De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 981 reviews.