Lente!!

wortelkindertjeszaaikalenderHet is elke keer weer heerlijk om de natuur te zien ontluiken. Zo snel als dat ook gaat. Alsof het dringen geblazen was achter de deur, de deur van de winter. Het lijkt alsof de natuur zich terug trekt in de winter, maar dat is maar schijn. De sappen stromen al als wij daar nog geen weet van hebben, en we nog met wanten en sjaal naar school toe fietsen. We genieten misschien wel al van een opgekweekt bolletje in de vensterbank, maar wanneer ik de eerste sneeuwklokjes weer te voorschijn zie komen dan weet je het. Het wordt weer lente!

Het leukste vind ik om samen met kinderen te kijken naar de veranderingen,  hun verwondering en enthousiasme te zien. En ze te laten kennismaken met de kracht. Die krachten die je ook bij je zelf kunt voelen. Het gevoel van een nieuw begin, van de voorjaars opruiming. In je huis en je ziel. Alle ramen open, de wind erdoor en het stof eruit. Dit zie je ook bij de kinderen terug. Ze willen naar buiten, en het liefst zonder jas. Als ik naar mijn kinderen kijk lijken ze meer te stralen. Hebben beiden een groeispurt  achter de rug en niet alleen qua lengte. Kunnen het opeens beter met elkaar vinden, als grote zus van 5 en ook al grotere broer van ruim 3. Krijgen samen onbedaarlijk de slappe lach, en ik geniet. Geniet met volle en grote teugen en schiet geregeld vol. Vol van liefde en blijdschap. En dit alles wordt versterkt door de lente. Ik ben gek op de seizoenen en hun wisselingen, maar de lente voelt als een verademing.

Vandaar dat ik hier wat artikelen  wilde delen die leuk zijn om met kinderen samen te doen, en ze de natuur te laten ervaren.

En wat alternatieven om zaaipotjes te maken voor de vensterbank.
Want die kom ik altijd tekort.

Winkelwagen
De waardering van www.mijnhemeltje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2486 reviews.
Scroll naar boven